Documentair Verslag


HET LICHT GEZET OP EEN ONHOUDBARE TOESTAND

RKVV Heksenberg heeft de volledige briefwisseling met de gemeente Heerlen over de periode 28 december 2013 tot en met 19 maart 2014 gebundeld. Aangevuld met de publicaties in de Limburgse kranten in de genoemde periode en met een tweetal interessante bijlages, is zo een boekwerk ontstaan van circa 100 pagina’s, onder de titel Documentair Verslag, waarvan u op deze pagina van de website de digitale versie aantreft.

Voor een korte inhoudsopgave en andere wetenswaardigheden verwijzen wij de lezer naar pagina 5 van het document. Een uitgebreide inhoudsopgave verschaft pagina 7 van het document.

In de opgenomen briefwisseling tussen de voetbalclub en de gemeente gaat het, als gevolg van de gemeentelijke brief van 15 januari 2014, nogal eens over cijfers en andere bijzaken. De lezer die deze weinig inspirerende financiële teksten op de koop toe neemt, wordt onder meer beloond met het inzicht dat binnen de Heerlense wereld van het amateurvoetbal de wethouder van sport oppermachtig is, zulks als gevolg van het gemeentelijk monopolie betreffende de voetbalvelden en de regelgeving van de KNVB die de voetbalclubs ertoe dwingt zaken te doen met de gemeentelijke monopolist. Welnu, het ultieme doel van dit Documentair Verslag is het om daarop het licht te zetten. De bundel biedt vele voorbeelden van de onhoudbare toestanden die het gevolg zijn van deze onaanvaardbare machtsconcentratie.

Kunt u na lezing van het Documentair Verslag ten minste drie van de zojuist bedoelde voorbeelden noemen, meld ons deze dan via onze contactpagina. Alle inzenders nemen automatisch deel aan een op 27 april 2014, om 17:30 uur, in café Casper aan de Roebroekweg te Heksenberg-Pronsebroek-Heerlen te houden tombola. De winnaar ontvangt een geldprijs van € 100,00.

 

documentair_verslag_webversie_v2

 

Problemen met de weergave van de PDF’s?
Mocht u gebruik maken van de internetbrowser Firefox, bestaat de kans dat de PDF bestanden niet juist worden weergegeven. In dat geval klikt u met de rechter muisknop op de link en selecteert u de optie “Koppeling opslaan als…”. Vervolgens slaat u het bestand op. Ga (via Windows Verkenner) naar het opgeslagen PDF en open het. Heeft u geen PDF Reader op uw computer geïnstalleerd, klik dan hier voor het gratis programma Adobe Reader. Vergeet dan niet het vinkje onder “Optionele aanbieding” uit te vinken.